Nieuws Parcours Foto's Inschrijven Contact & Wie zijn wij Links Resultaten Gastboek Kofferbakverkoop Schaatstocht

Schaatstocht Griendtsveen

25-01-2013: Aan het begin van deze week hebben wij u gemeld dat stichting De Peel Natuurlijk en stichting ATB Classic bezig waren met de voorbereidingen voor een schaatstocht op zaterdag 26 januari 2013 in Griendtsveen

Vandaag hebben wij helaas moeten besluiten om de schaatstocht NIET door te laten gaan. De ijsdikte is niet voldoende om grotere groepen mensen veilig te laten schaatsen. en de vooruizichten zien hier ook niet al te goed voor om het later tedoen.

In kleinere groepjes kan er op de vennen richting America wellicht wel geschaatst worden maar voor grotere aantallen is het ijs helaas niet dik genoeg. Wij willen alleen een tocht organiseren als de veiligheid voor 100% gegarandeerd is.

Meer info over de schaatstocht: 2013 Schaatstocht Griendtsveen, Herberg de Morgenstond

DWARS DOOR DE PEEL OP DE SCHAATS zit er aan te komen.

Stichting De PEEL Natuurlijk en stichting ATB Classic zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de schaatstocht dwars door de Peel.

Als de vorst aan wil houden deze week, zal er weer een schaatstoertocht worden gehouden in Griendtsveen en mogelijk ook vanuit Helenaveen. Vanuit Griendtsveen is dit in iedergeval wat sneller mogelijk in verband met ijs aangroei. Hier is de stroming minder of zelfs nihil, dit ligt eraan welke route het wordt.

De kleine ronde van c.a 12km gaat over het Griendtsveens kanaal en enkele hele mooie vennen die met elkaar in verbinding liggen. Dit is allemaal stilstaand water en maar c.a een halve meter diep dus de ijsgroei is hier het grootst. Er moet op deze route een paar keer gekluund worden.

Als je vertrekt schaats je een stuk door het dorp en moet je onder 3 antieke bruggetjes door . Na c.a 2 km krijg je de eerste kluunplaats waar je een weg over moet steken.

Hier staat een koek en zopie en is de eerste stempelplaats. Vervolgens schaats je weer verder het kanaal af en na c.a 1km een kluunplaats en dan de vennen op, nu kom je op plaatsen waar je anders nooit kan komen.

Hier kun je een flinke ronde schaatsen en door enkele kleine steegjes met riet kraagen en andere begroeiing kun je naar de volgende plas. Als je 3 hele mooie vennen hebt gehad krijg je weer een kluunplaats en kom je weer terug op het Griendtsveens kanaal, dit kun je nog helemaal afrijden en dan weer terug richting Griendtsveen.

Dan kom je weer bij dezelfde koek en zopie en stempelpost. Nu heb je er 10km opzitten . Weer verder onder de bruggetjes door en je bent weer terug bij start finish .Als je wilt stoppen ga je je medaille halen en anders doe je nog een ronde.

In het geval dat de grote ronde al goed is dan moet je nog eerst een stukje kluunen om een weg over te steken naar het Deurnes kanaal. Dit is op en neer c.a 10km.

Hier ga je ook onder een 3 tal hele mooie bruggetjes door en schaats je dwars door de Peel .

Als je vroeg start kun je nog wel eens oog in oog staan met een ree of een vos of ander wild. Half weg het kanaal is ook weer koek en zopie.

En als het echt stevig vriest en we de grootste ronde uit kunnen zetten, die van vorig jaar, dan hebben we een pendelbus en stap je achteraan op het Deurne’s kanaal in de bus met je stempelkaart, dan mag je gratis mee naar Helenaveen naar restaurant De Halte.

Van af hier hebben we dan ook een inschrijfpost (maar dan moet het echt stevig vriezen), je kan hier dan weer het ijs van de Helenavaart op onder diverse kleine bruggetjes door naar Griendtsveen toe c.a 8km.

Als alles in 1 grote ronde zit kun je dus c.a 26km schaatsen en kom je op de mooiste plekjes van de Peel. Als je voldaan bent haal je je laatste stempel bij de plaats waar je ook ingeschreven hebt en krijg je een mooie medaile. Hier kun je nog gezellig nakletsen bij een kop koffie of iets dergelijks.

De koek en zopie onderweg zal verzorgd worden door de ondernemers van De Peel Natuurlijk.

Inschrijving is bij Herberg de Morgenstond – Sint Barbarastraat 35 in Griendtsveen. Indien het ijs ook in Helenaveen goed is kan er ook gestart worden vanuit eetcafe De Halte aan de Oude Peelstraat 2 in Helenaveen. Starten kan tussen 09.00 en 16.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 ( kinderen t/m 14 jaar betalen de helft ). Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat op dagen dat deze assisteren naar de K.B.O. De Rips ( Bond van Ouderen ).

Voor het definitief doorgaan en de exacte dag(en) van de tocht kijk op de website www.gertjantheunisseclassic.nl of op www.herbergdemorgenstond.nl Hier zal ook vermeld worden of het mogelijk is om vanuit Helenaveen te starten.

SchaatsenPeel SchaatsenPeel2 SchaatsenPeel3 SchaatsenPeel4

Stichting ATB-Classic heeft nu ook een schaatstoertocht dwars door de Peel in Griendtsveen georganiseert..
Op woensdag 5 januari is de schaatstocht verreden.
Update 4 januari 2011:UT GI DUR {het gaat door} Vandaag de baan er netjes bij gelegd en het ijs is perfect. Morgen word er een brugetje verwijdert,waar je anders net niet onderdoor kunt schaatsen,dus je kunt 12 km aaneenstuk afleggen voordat je weer terug bent Het heeft vandaag niet gedooid en morgen zijn de voorspellingen vorst tot de avond in Griendtsveen.


Update 3 januari 2011: Zoals het er nu naar uitziet, en als we de weers-berichten mogen geloven, kan er a.s. woensdag 5 jan een toertocht worden gehouden in Griendtsveen op de schaats.. Het ijs is bijna overal 14cm of meer.
START-lokatie is op het Deurnes-kanaal, nabij de Griendtsveenseweg. Hier kan men ook vlakbij parkeren. De inschrijfplaats is slechts 200m lopen vanaf 9:00u bij Herberg 'De Morgenstond'- st Barbarastr 35- tel 0493 529251. Dit telefoonnummer is ter informatie, voor het al dan niet doorgaan van de tocht. Of zie het laatste nieuws op de site. Vanaf c.a 11:00 u is er koek en zopie aanwezig bij het ijs. Het ijs word gedurende de dag onderhouden. Als je een finish stempel afhaald in Herberg De Morgenstond dan krijg je nog een mooie bruikbare herinnering.


Update 1 januari 2010: De tourtocht wordt a.s. zondag niet gehouden i.v.m. in vallende dooi. Mocht het weer gaan vriezen van de week dan kan het misschien het volgende weekeinde al want het ijs is nu 15-20 cm en dat ligt er nog wel een tijdje voor dar het helemaal weg is.

Update 27 december 2010: De toertocht zal op zijn vroegst op zondag 2 jan gehouden kunnen worden, maar dan moet het wel weer stevig gaan vriezen. De datum zal dan via deze site en via de media bekent gemaakt worden.


Stichting ATB Classic uit De Rips, van de Gert-Jan Theunisse Classic, en een paar deelnemers aan de alpe d'HuZes zijn al druk bezig met de voorbereidingen van een schaatstoertocht in Griendtsveen. Als het wil blijven vriezen word het een mooie route van ca. 10km lang. Deze route gaat dwars door het natuurgebied de Peel. Je komt op plaatsen waar je anders nooit komt.!! Al diverse keren werd er een ree, vos of een konijn of iets dergelijks gesignaleerd op het ijs. Verder moet je onder enkel bruggetjes door, wat net gaat op de schaats.

Inschrijven kan vanaf ca. 10:00 uur bij herberg De Morgenstond te Griendtsveen, adres: St. Barbarastraat 35, 5766 PC Griendtsveen. Hier krijg je dan je stempelkaart, zodat je voor 10-20-30-40-50 km enz kunt gaan, al naar gelang je wens, zonder dat je van het ijs moet. Als je je kilometers erop hebt zitten en je haalt je finishstempel bij het inschrijfpunt dan krijg je nog een leuke herinnering van de tocht dwars door de Peel. Herberg De Morgenstond verzorgt ook de koek en zopie bij het ijs.

Er wordt voor voldoende parkeergelegenheid gezorgd. Het is maar c.a 200 m lopen van de parkeerplaats naar het inschrijfpunt en ook maar c.a. 200m naar het ijs. Verder wordt de baan onderhouden door een schaaf- veegmachine en zal het er best ouderwets gezellig zijn voor het hele gezin.

Men kan de finish stempel tot c.a. 16:00u afhalen

Zodra bekend is wanneer de tocht zal plaatsvinden melden wij dat onmiddelijk hier op de site. De opbrengst van deze schaatstocht gaat gedeeltelijk naar KWF Kankerbestrijding. 2 van de organisatoren, te weten Cor en Jos, zullen op 9 juni 2011 deelnemen aan de Alpe d'HuZes met als doel om zoveel mogelijk sponsorgelden binnen te halen voor het onderzoek naar de strijd tegen kanker.

Schaatstocht Griendsveen